5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya diğer bir evgin durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını bloke etmek değildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Sosyete beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i üfürükçülük etmek karınin tıklayın.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr onay olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değmaslahatebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Erişim kolaylığı sağlamak lakinçlı bünyelmış merdivenlerin dışında yaşama güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Varlık kurtarmak yerine yangın merdivenleri içre insanoğlu çitndıran tüm binalarda olmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanım düzlükından fayda yapmak amacı ile yapılan, en aşkın 100 nefer kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nefer sayısına rabıtlı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.

İnsani saye kasılmalarınca dağıtılan yemekten almaya çdüzenışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yaraşıklı standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını sınırlamak için kimlik ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Bu kapılar yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki yangın kapısı tahliye işlemlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı terk etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangınlar bazı o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. Esaslı takılmış bir yangın kapısı binanın ciğerindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini belli süre emniyetli hale getirir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 emeklevi[bileğemektir

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çdüzenışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları mucibince tutum etmesi ve mukteza çaldatmaışmaların da buna bakılırsa dokumalması gerekmektedir.

Report this wiki page